Muaji shtator vjen në fund dhe shumë është bërë në përgatitje për testet pilot. Të premten më 7 shtator 2018, Bashkia Durrës ka organizuar një turne paraprak në Rodon Cape, me qëllim të provimit dhe përcaktimit të itinerareve të udhëtimeve pilot dhe vizitave studimore që do të zhvillohen në Durrës gjatë periudhës shtator-tetor 2018.

Ky turne paraprak pati si pjesëmarrës përfaqësues të Bashkisë së Durrësit, operatorë turistikë, ekspertë të peshkimit, si dhe peshkatarë të anijes peshkuese pritëse. Me ndihmën e peshkatarëve të anijes "Leka", pjesëmarrësit bënë një udhëtim të shkurtër në zonën e Rodonit. Gjatë turit, pjesëmarrësit vëzhguan vendin e kultivimit të molusqeve. Varkë ofron mundësinë për të gatuar direkt në bordin e të gjitha peshqve të kapur dhe molusqet e mbledhura nga turistët për t'u konsumuar në vend. Peshku mund të hahet ose të konsumohet i freskët dhe i gjallë me lëng limoni. Për vizitorët e zhytjes dhe vizitorët nënujorë, zhytja mund të ofrohet dhe udhëzohet nga stafi i kultivuesit gjatë çdo vizite brenda ujërave të pastra të zonës së Rodonit.

{gallery}{/gallery}